mammalapasta.ro

Gnocchi alla romana gratinati

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second
 

 
O alternativa de sarbatoare la pastele cele de toate zilele. Gnocchi alla romana sint o varianta de gnocchi in care nu se foloseste ca ingredient principal cartofii, ci grisul. Insa sint o baza la fel de valabila, care se poate asorta cu multe tipuri de sosuri, branzeturi etc, gratinati in cuptor. O buna varianta este sosul ragu bolognese http://mammalapasta.blogspot.it/2014/01/spaghetti-al-ragu-bolognese-sos-de.html , impreuna dau un fel perfect de duminica.
Pentru 4 portii (cantitatea din imaginile de mai jos):
250 g gris de grau 
1 l lapte
100 g unt
2 galbenusuri de ou
100 g parmezan
50 g cascaval (emmentaler) 
dovlecei
sare
nucsoara
 
Cum se fac gnocchi alla romana
Metoda de preparare e simpla insa e nevoie de ceva timp, circa 2 h.
 
Se incepe incalzind laptele intr-o tigaie antiaderenta  incapatoare, se adauga untul, sare dupa gust:
 
 
 
Cand incepe sa fiarba,  se adauga in ploaie grisul amestecand permanent astfel incat compozitia finala sa rezulte omogena. 
 
 
 
Se fierbe la foc mic timp de cateva minute pana cand grisul se umfla si toata compozitia devine densa, se da la o parte de pe foc, se adauga cele 2 galbenusuri si jumatate din cantitatea de parmezan ras si putina nucsoara, amestecand bine pana se desprinde de tigaie:
 
 
 
Compozitia obtinuta se aseaza pe o suprafata plana antiaderenta, se niveleaza la un nivel de circa 1 cm grosime si se lasa la racit:
Se lasa la racit, apoi se taie cu orice forma aveti la indemana in forma rotunda cu diametrul de circa 5 cm, iar discurile obtinute se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt sau cu ulei, suprapunandu-le putin unul peste altul:
 Eu, pentru ca iubesc legumele, am alternat cu felii rotunde de dovlecei copti anterior in cuptor:
 Deasupra, am completat cu sos ragu bolognese si restul de parmezan si cascavalul (emmentaler) si i-am gratinat in cuptor:
 

Rezultatul final 🙂 :

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Gnocchi alla romana gratinati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *