Read Time:1 Minute, 40 Second
- O alternativa de sarbatoare la pastele cele de toate zilele. Gnocchi alla romana sint o varianta de gnocchi in care nu se foloseste ca ingredient principal cartofii, ci grisul. Insa sint o baza la fel de valabila, care se poate asorta cu multe tipuri de sosuri, branzeturi etc, gratinati in cuptor. O buna varianta este sosul ragu bolognese http://mammalapasta.blogspot.it/2014/01/spaghetti-al-ragu-bolognese-sos-de.html , impreuna dau un fel perfect de duminica.
- Pentru 4 portii (cantitatea din imaginile de mai jos):
- 250 g gris de grau
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 2 galbenusuri de ou
- 100 g parmezan
- 50 g cascaval (emmentaler)
- dovlecei
- sare
- nucsoara
- Cum se fac gnocchi alla romana
- Metoda de preparare e simpla insa e nevoie de ceva timp, circa 2 h.
- Se incepe incalzind laptele intr-o tigaie antiaderenta incapatoare, se adauga untul, sare dupa gust:
- Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul amestecand permanent astfel incat compozitia finala sa rezulte omogena.
- Se fierbe la foc mic timp de cateva minute pana cand grisul se umfla si toata compozitia devine densa, se da la o parte de pe foc, se adauga cele 2 galbenusuri si jumatate din cantitatea de parmezan ras si putina nucsoara, amestecand bine pana se desprinde de tigaie:
- Compozitia obtinuta se aseaza pe o suprafata plana antiaderenta, se niveleaza la un nivel de circa 1 cm grosime si se lasa la racit:
- Se lasa la racit, apoi se taie cu orice forma aveti la indemana in forma rotunda cu diametrul de circa 5 cm, iar discurile obtinute se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt sau cu ulei, suprapunandu-le putin unul peste altul:
- Eu, pentru ca iubesc legumele, am alternat cu felii rotunde de dovlecei copti anterior in cuptor:
- Deasupra, am completat cu sos ragu bolognese si restul de parmezan si cascavalul (emmentaler) si i-am gratinat in cuptor:
Rezultatul final 🙂 :
Pe blogul tau trebuie sa intru neaparat mancata, altfel lesin de pofta, de exemplu la aceasta reteta. Excelenta!
E mult mai simplu decat pare si mult mai bun decat pozele lasa sa se inteleaga 🙂 Multumesc din nou pentru rabdare, Silvia 🙂