mammalapasta.ro

Curcan cu mere aromatizat cu curry & mustar – asortat cu orez basmati

0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Combinatia carne-fructe-condimente e tipica planetei Asia, insa nu intotdeauna avem la indemana ingrediente asiatice. Eu am incercat in reteta de azi sa adaptez ideea la ingrediente  pe care le aveam in camara&frigider, folosind carne de curcan, mere si orez basmati. Desi increzatore in reusita, rezultatul e mult peste asteptarile mele, asa ca dau totul mai departe. Neaparat de incercat.

Pentru 2 portii, am folosit :
circa 250 g carne de curcan (preferabil piept sau pulpe, dar orice bucata se poate folosi, important e sa fie dezosata)
4 mere
1 ceapa mica
sare, curry, mustar
2 linguri de ulei de floarea soarelui
150 g orez basmati (alt orez asiatic)

Incepeti prin a taia ceapa marunt si carnea in bucatele relativ mici. Caliti ceapa in ulei la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta. Dupa 2 minute adaugati carnea si le mai caliti impreuna alte 2 minute, dupa care adaugati cateva linguri de apa calduta si un varf de lingurita de sare:

Le lasati impreuna circa 10 minute, adaugand din cand in cand 2-3 linguri de apa calduta, ca sa nu se arda. Trebuie sa rezulte cam asa dupa cele 10 minute:

In aceasta faza, adaugati merele, decojite si taiate bucati mari:

Le mai lasati impreuna la foc mediu-mare maximum 5 minute, mai precis pana devin moi, amestecand des:

La final, cu 1 minut inainte sa fie gata, amestecati cu foarte putina apa un varf de cutit de curry si un varf de lingurita de mustar. Cantitatile acestea sint gandite pentru a da o aroma foarte delicata, daca vreti un gust de curry sau de mustar mai accentuat, puteti mari doza:

Acest sos il turnati in tigaie, peste carnea cu mere, mai amestecati putin totul timp de 1 minut si e gata. Iata rezultatul (imaginea nu poate reda intreaga realitate, din pacate, ochii nu simt gustul si mirosul):

Se imbina perfect cu orez basmati fiert in alb, adica doar cu apa, sare si 1 lingurita de ulei, pentru a nu se compacta. Ca sa castigati timp, orezul il fierbeti in paralel cu prepararea carnii.

Atentie: daca aveti carne de curcan de curte, e preferabil sa fierbeti pe jumatate carnea inainte, o raciti putin si o taiati bucatele si o folositi conform explicatiilor de mai sus, iar supa in care a fiert o folositi la altceva. Eventual, puteti fierbe orezul in jumatate apa-jumatate supa.

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Curcan cu mere aromatizat cu curry & mustar – asortat cu orez basmati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *