Read Time:1 Minute, 30 Second
O alta reteta de paste simpla si rapida, echilibrata si gustoasa, energica si etica. Ingredientele sint la indemna oricui. O varianta buna pentru mese cu prietenii sau cu familia extinsa.
2 portii
200 g paste fusilli sau alte paste scurte
100 g bacon / pancetta
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
1 lingura ulei de masline
2 linguri parmezan ras sau cascaval ras
sare, piper
Intai de toate, fierbeti pastele, conform instructiunilor tiparite pe pachet, in apa cu sare, lasandu-le usor al dente. In timp ce fierb pastele, pregatiti sosul. Apoi, amintiti-va, cand pastele sint fierte si le scurgeti, pastrati putin apa in care au fiert.*
Intr-o tigaie antiaderenta caliti intai baconul taiat bucatele mici cu o lingura de ulei de masline timp de circa 5 minute, trebuie sa se rumeneasca, dar sa nu se arda, la foc mediu. Dupa cele 5 minute adaugati ardeii taiati cubulete mici, cu cat mai mic cu atat mai bine. Ii caliti impreuna cu baconul alte circa 10-15 minute, timp in care picurati din cand in cand 2-3 linguri de apa, atunci cand se usuca, pentru ca sa nu sa arda. E gata cand ardeii sint moi si s-a format putin sos. Cam asa:
Intre timp pastele fierte si scurse, le adaugati peste sosul obtinut si le mai tineti impreuna pe foc 2-3 minute la foc iute, ca sa se aromatizeze bine. Daca e prea uscat, mai adaugati cateva linguri de apa (preferabil din cea in care au fiert pastele). Sint gata, le puteti aseza pe farfurie, condimentand in plus cu putin parmezan sas sau cascaval ras, merge foarte bine, sare si piper dupa gust. Practic, simplitatea extrema.
* Tips: apa in care au fiert pastele o puteti valorifica asa cum am explicat aici http://mammalapasta.blogspot.it/2013/12/paste-fusilli-dovlecei-brie.html
Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă.
Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze.
Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
0
0 %
Sad
0
0 %
Excited
0
0 %
Sleepy
0
0 %
Angry
0
0 %
Surprise
0
0 %
Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă.
Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze.
Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.