mammalapasta.ro

Salata de inspiratie mexicana cu quinoa

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Hola amigos! 🙂 O salata de iarna de inspiratie mexicana care se poate conserva 2-3 zile in frigider. De regula, o salata servita ca fel de mancare presupune o baza din cereale. Despre baza in bucatarie am mai explicat aici http://mammalapasta.blogspot.it/2014/01/orez-gratinat-cu-legume.html. Se pot folosi in general, pentru orice tip de salata, paste fierte si racite, orez, grau, orz, cous cous, bulgur, mei etc sau cartofi, care sunt tot o baza, desi nu sunt cereale, insa contin preponderent amidon, ca si cerealele. Eu am optat sa folosesc quinoa, care e o pseudocereala (ca si amarantul) si provine tot din America Latina, ca si salata de inspiratie mexicana din reteta de mai jos. Ambele reprezinta o importanta sursa de proteine vegetale, iar quinoa se gaseste practic peste tot si se pune problema cultivarii ei la scara planetara, data fiind adaptabilitatea la tipuri de clima dificila.

Ingrediente pentru 4 portii:

100 g fasole neagra, fiarta in maniera clasica
100 g ton din conserva
100 g boabe de porumb din conserva
1 ardei gras proaspat
100 g quinoa (se poate inlocui cu orice cereala)
sare, ardei iute, ulei de floarea soarelui

Cum se poate usor intui, e extrem de simplu de preparat, odata ce am fiert fasolea si quinoa.
Fasolea se fierbe cum am explicat aici http://mammalapasta.blogspot.it/2013/12/paste-cu-fasole-yammy-yammy-yammy.html . Quinoa se fierbe astfel : 100 g quinoa in 200 ml apa cu un varf de lingurita de sare, se adauga cand apa incepe sa fiarba si se tine pe foc timp de 10 minute. Se scurge si se raceste.
Ardeiul se taie in cubulete mici, de marimea boabelor de porumb.
Intr-un bol se marunteste tonul din conserva scurs de lichid, peste el se adauga ardeiul taiat, boabele de porumb scurse si ele de lichid, boabele de fasole si quinoa reci.
Se condimenteaza dupa gust cu ulei de floarea soarelui (sau porumb), sare si ardei iute. Daca vreti sa conservati o parte in frigider e preferabil sa condimentati doar cat consumati, iar restul la moment.
Daca ii scoateti tonul, devine un fel perfect vegan echilibrat nutritional.

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *