mammalapasta.ro

Paste cu fenicul si morcovi

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

O mancare cu gust usor dulce, placut, catifelat, se prepara in circa 10 minute. Pur si simplu. Eventualii interesati o pot alege pentru zilele de post, cu conditia sa foloseasca paste fara ou. Un fel care se poate consuma fara rezerve in toate anotimpurile, morcoviifenicului fiind disponibile si in sezonul rece. si

Pentru 2 portii: 200 g paste scurte
1 ceapa
1 morcov
1/2 capatana fenicul
1 capatana usturoi
3 linguri de ulei preferabil de masline

Portia de paste de persoana, in general, e de 80-100 grame.

Cum se fierb pastele dupa regula clasica, urmand instructiunile de pe pachet, gasiti in explicatiile din http://mammalapasta.blogspot.it/2013/12/paste-fusilli-dovlecei-brie.html

Restul e extrem de simplu: se taie cat mai marunt (sau mai simplu se rad) toate legumele si se calesc in ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc moderat, picurand din cand in cand cate putina apa de la fierberea pastelor, pana se densifica. Sosul e gata dupa circa 10 minute, se toarna peste el pastele fierte, se mai amesteca 1 minut in tigaie la foc potrivit, se adauga eventual sare.
Ca sa ramanem in sfera vegetala, se condimenteaza cu piper, marar uscat si drojdie uscata, cea din urma reprezentand aportul necesar de proteine, care lipsesc dintr-o mancare exclusiv vegetala. Pentru cine vrea mai mult, o lingura de parmezan ras deasupra, direct in farfurie. Devine astfel un fel vegetarian cu toate principiile nutritive dar fara multe calorii, perfect de luat si a doua zi la munca.


In linkul citat mai sus gasiti si cateva secrete despre cum va poate ajuta apa in care au fiert pastele.

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *