mammalapasta.ro

Salata de paste si curcan cu sos guacamole destructurat

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

…destructurat pentru ca rosiile le adaugam la salata separat, ca ingredient in sine, nu ca si componenta a sosului guacamole…aminteste usor de Mexic dar una peste alta rezulta o reteta fusion inspirata…

sper sa va incante ideea mea…e o salata completa, poate reprezenta foarte bine un pranz sau o cina, avand in ea carbohidrati, proteine, vegetale etc 

salata de paste, am observat cu surprindere ca in Romania nimeni nu stie/mananca/a auzit de, e o varianta de vara la pastele traditionale calde si scaldate in sosuri si condimente complexe

cantitatile, ca la orice salata, sint aproximative

2 portii:

150-200 g paste scurte
2 rosii mari
100 g piept de curcan/pulpa taiata subtire
1 avocado copt bine
1/2  ceapa rosie
2-3 linguri ulei de porumb sau altul
2 linguri suc de lamaie
sare, piper, patrunjel verde tocat marunt
seminte black onion (Nigella sativa – merge si fara, dar cu ele e cu totul altceva, se gaseste in magazinele etnice)

pregatirea e simpla si rapida:

1. fierbeti pastele asa
2. coaceti felia de carne de curcan pe grill
3. taiati ceapa felii cat mai subtiri si in timp ce pregatiti restul ingredientelor, o tineti in apa cu otet juma-juma la marinat, isi va pierde din tarie, pastrand doar aroma

ordinea ingredientelor in alcatuirea salatei:

* maruntiti cat mai bine pulpa de avocado, de preferat cu o furculita, neomoganizand-o complet. cand  o maruntiti, adaugati sare, piper, ulei si suc de lamaie:

* adaugati pastele fierte, scurse si racite:

* apoi rosiile taiate mici:

* apoi ceapa marinata si scursa:

* carnea  coapta pe grill si taiata felii subtiri:

* patrunjelul, semintele de black onion, eventual completati cu sare, piper, ulei, dupa gust:

Rezultatul e de-a dreptul spectaculos. O salata de vara extrem de bine echilibrata, plecand de la clasicul sos guacamole si completand cu paste, in locul painii, si cu ceva proteine animale, pentru  a crea un main course.

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

8 thoughts on “Salata de paste si curcan cu sos guacamole destructurat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *