mammalapasta.ro

Salata cu pui, rosii, ardei, naut, ceapa rosie, masline si sos de mustar

0 0
Read Time:2 Minute, 53 Second

O salata de vara extrem de buna si simplu de facut, secretul consta in combinatia echilibrata de gusturi, arome, texturi. Practic, daca aveti naut gata fiert, nu ramane decat sa taiati restul componentelor salatei  si sa le aromatizati la un loc pe toate. Daca nu aveti naut deja fiert, puteti folosi din cel prefiert, la cutie, fie il fierbeti singuri. Pentru practicitate, ideal e sa fierbeti mai mult odata si sa il congelati portionat. Daca altadata cand ati fiert ati pus o parte la congelat, acum il puteti decongela rapid si folosi in minim de timp.

Ingrediente – cantitatile sint aproximative si depind de gustul fiecaruia:

2 portii

100 g piept de pui sau, in lipsa, alte bucati, important e sa poata fi coapte pe grill
10 rosii cherry sau 2 rosii de marime normala, orice soi e bun
1 ardei rosu
1 ardei galben
100 g naut fiert
1 ceapa rosie
10-15 masline negre
patrunjel verde taiat marunt
* un rezultat acceptabil obtineti inlocuind nautul – daca nu aveti la indemana sau nu aveti timp sa fierbeti – cu paste scurte – penne, fusilli etc, 100 g, pe care le fierbeti si le raciti

dressing (salsa):

2 linguri mustar
2 linguri ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
sare, piper

Odata rezolvata problema naut/ paste, restul dureaza foarte putin. Intr-o prima faza, incingeti o tigaie grill si pregatiti carnea de pui, pe care o coaceti intreaga, presarata doar cu putina sare, si o taiati dupa ce se raceste putin.
Tips:  pregatiti ceapa astfel incat sa profitam de aroma ei dar fara sa suportam consecintele legate de miros: taiati feliile foarte fin si le tineti la marinat in 50% otet 50% apa timp de circa 1/2 h, in principiu pana pregatiti restul. Acesta este un procedeu general pentru a consuma  ceapa cruda in salata, il puteti folosi pentru orice tip de salata, aperitiv etc :

In continuare, pregatitm sosul rece/salsa/dressingul cu care vom aromatiza salata. Emulsionam mustarul, sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul inca de la inceput, pentru a se stabiliza gustul atunci cand il vom adauga in final la salata.

Acum adaugam componentele, una cate una, taiate de marime medie, unde e cazul. Incepem cu nautul (pastele) si ardeii

apoi rosiile

puiul copt pe grill si taiat

maslinele

ceapa marinata anterior si scursa prin strecuratoare

si patrunjelul

Amestecam putin ingredientele intre ele, apoi adaugam sosul si continuam sa amestecam pana sosul se dispune omogen in toata insalata:

Iata rezultatul. O puteti consuma cu sau fara paine, daca ati folosit naut, care are un bogat continut glucidic; daca ati folosit paste ca inlocuitor, evident, fara paine. E buna fie ca aperitiv, in cantitati mai mici, fie ca fel unic:

Cum se fierbe nautul: 

E obligatoriu sa tineti boabele la inmuiat in apa timp de 24 h. In apa adaugati o lingurita de bjcarbonat. Peste zi, schimbati apa de 2-3 ori, adaugand de fiecare data inca un varf de cutit de bicarbinat, iar peste noapte trebuie tinut in frigider, pentru ca apa sa nu fermenteze. A doua zi, scurgeti toata apa in care a stat, clatiti bine cu apa rece si fierbeti in apa cat sa acopere din abundenta boabele. E fiert cand e moale si incepe coaja sa se desprinda si intra usor furculita in el. Timpul de fierbere intr-un vas normal difera mult in functie de soi, in medie ar trebui sa fiarba complet in curca 2 h, daca ati respectat corect procedura. Daca folositi o oala sub presiune, fierbe in circa 1/2 h.

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *