mammalapasta.ro

Paste fusilli cu mere, gorgonzola, nuci

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Cand sinteti in pana de idei si de timp, va puteti baza pe aceasta reteta, e un evergreen, nu dezamageste niciodata. Extrem de rapid de preparat, cu ingrediente simple. Gorgonzola poate parea scumpa, insa cantitatea folosita e mica. Gorgonzola in general e o branza foarte concentrata, se consuma cu masura.
Combinatia pere&gorgonzola e una clasica, in zona de nord a Italiei, cea cu mere face parte din bucataria recenta, usor fusion, insa e la fel de reusita. Gustul puternic de gorgonzola se echilibreaza extrem de bine cu dulceata merelor.

Pentru 2 portii:

200 g fusilli sau alte paste scurte
60 g gorgonzola dulce (40 g gorgonzola picanta, adica cea mai uscata, se gaseste mai frecvent in Romania, in lipsa, orice branza cu mucegai/ blue cheese )
2 linguri unt
2 mere
2 nuci
1 lingura parmezan ras
sare, piper, scortisoara

Punem pastele la fiert intai, conform indicatiilor de pe pachet, avand grija sa le lasam al dente, dar nu prea mult, tinand cont de faptul ca ulterior nu mai fierb impreuna cu sosul.
In paralel, intr-o tigaie antiaderenta calim in unt cele doua mere curatate de coaja si taiate cubulete mici:

 Le calim circa 6-7 minute la foc mediu spre iute, amestecand des si picurand apa atat cat sa nu se arda, adica 1-2 linguri de fiecare data cand se usuca.  Cel mai bine e sa folositi apa din apa in care fierb pastele. Merele trebuie sa se inmoaie dar nu sa se dezintegreze total:

Peste ele, adaugam gorgonzola taiata bucatele mici, 3 linguri de apa din apa in care fierb/au fiert pastele, se mai amesteca impreuna la foc mic pana cand devine aproape lichida:

Peste sosul obtinut turnam pastele fierte si scurse bine de apa si amestecam, oprind focul:

In timp ce asteptam merele, cele cateva minute, punem nucile faramitate la prajit, intr-o tigaie mica la foc foarte mic, pana se rumenesc putin – atentie sa nu se arda, sint suficiente 2 minute, presarand peste ele putina scortisoara si putin piper in timp ce se prajesc:

Cu granulele de nuca obtinute ce facem? Le presaram in farfurie, peste paste. Scortisoara intregeste aroma merelor, piperul accentueaza gustul usor picant al branzei gorgonzola, iar nucile prajite completeaza intregul, impreuna cu o lingura de parmezan ras. Echilibrul intre toate aromele e perfect.

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Paste fusilli cu mere, gorgonzola, nuci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *