mammalapasta.ro

Tort de mere de lins pe degete

1 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Ne inarmam cu:

100 g unt
20 ml ulei de floarea soarelui
3 oua
150 ml lapte
250 g faina trecuta prin sita
125 g zahar (+ 3 linguri care se folosesc pentru mere)
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lamaie-coaja rasa
1 varf de lingurita de sare
4 mere mari

Incepeti cu merele:
Se elimina cotorul si se decojesc, evident dupa ce se spala si se dezinfecteaza cu dezinfectant alimentar, ca orice fruct sau leguma ingerate. Se taie fiecare mar in patru, apoi din fiecare sfert se obtin 3-4 felii. Care se stropesc cu o lingura de zahar si te tin in frigider pana la destinatia finala.
In paralel, cojile si cotoarele se fierb in 100 ml apa cam 10 minute, apoi se strecoara, se adauga 1 lingura cu varf de zahar, se mai fierbe 1 min, timp in care se dizolva zaharul, siropul se da la rece, ne va folosi ceva mai tarziu.

Blatul:

Se mixeaza intr-un vas inalt de plastic untul cu ouale, apoi zaharul si sarea, apoi faina si laptele, alternativ, putina faina, putin lapte si tot asa, apoi in final coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si praful de copt. Compozitia trebuie sa fie omogena si relativ moale. Un secret: respectand proportiile, e imposibil sa iasa altfel :))))

Se torna intr-o tava clasica de 28 cm diametru, imbracata in hartie pentru copt. Deasupra compozitiei se aseaza circular feliile de mere, de la exterior spre interior, intr-o forma care sa va satisfaca estetic :))) , cel mai simplu e in forma de raze de soare. Jumatate din felie trebuie sa intre in compozitie si jumatate deasupra. 

Cuptor static, adica neventilat, preincalzit, 180 de grade timp de circa1 h, in functie de propriul cuptor.
La final, imediat dupa ce o scoateti din cuptor, siropul obtinut inainte se distribuie usor pe toata suprafata tortului, inca in tava.
Se acopera si se lasa sa la rece. Cine rezista. Cine nu, cam peste minim o ora il poate gusta :).  Evident, dupa ce se scoate din tava si se aseaza pe un platou. Durata totala de lucru de circa o ora si jumatate, costul e in media unui tort simplu, dat fiind ca nu exista ingrediente iesite din comun. E genul de tort ideal pentru mic dejun, brunch, dar si desert seral de-a lungul saptamanii. Enjoy!

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *