mammalapasta.ro

Paste fusilli dovlecei si branza brie

0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Pentru 2 portii :

200 g fusilli

1 dovlecel potrivit (circa 200 g)
100 g branza brie (in lipsa puteti inlocui cu alt tip de branza cu gust intens)
2 linguri smantana dulce
2 linguri ulei masline
1 catel usturoi mic
1 ceapa mica
parmezan ras (optional)
sare
piper

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet, plus minus un minut, dupa preferinte, al dente sau mai putin al dente. Se adauga in apa cand apa fierbe. Cata apa? Formula e mereu urmatoarea:  pentru100 g de paste = 1 litru de apa + 1/2 lingurita de sare. Ca regula, pastele sunt gata atunci cand, rupand una  in bucati, nu se mai observa in mijloc partea alba, amidon alb netransformat, deci cruda inca. Se scurg si se tin pret de cateva minute calde in oala in care au fiert, pana sa ajunga peste sos.Ca sa nu se lipeasca, se pot stropi cu cateva picaturi de ulei si amesteca.

In paralel, in timp de fierb pastele, intr-o tigaie antiaderenta se caleste in ulei ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa 1-2 minute se adauga dovleceii  taiati lamele fine. Se tin la foc mediu-iute timp de 8-10 minute, picurand  cate putina apa din apa de la paste, atat incat sa nu se lipeasca.
Se adauga pastele fierte, smantana si brinza brie bucatele. Se amesteca pe foc mic inca 1 minut si e gata. Sare si piper dupa gust, la final, eventual un strop de parmezan ras, da mereu un plus de gust. In mod normal, folosind apa in care au fiert pastele plus sarea continuta de branzeturi, nu mai e nevoie de sare in plus.

Tip(mic secret) : cand scurgeti pastele, umpleti farfuriile  in care urmeaza sa mancati cu apa fierbinte. Le goliti cand le umpleti cu pastele. In felul asta farfuria deja incalzita face ca pastele sa ramana calde mai mult timp. O metoda extrem de simpla si economica pentru a va bucura de paste calde, ca asta e frumusetea.

E un fel de mancare fara prea multe grasimi, motiv pentru care se preteaza bine la a fi luat ca pranz la birou. Iarna e suficient sa il tineti putin langa calorifer si e perfect.

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *