mammalapasta.ro

Salata Italia tricolore – rosii, dovlecei, salata verde, telina, pulpa de crab

Salata Italia tricolore – rosii, dovlecei, salata verde, telina, pulpa de crab

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Ne salutam si ne luam la revedere peste vacanta cu o salata de vara creata de mine anul trecut, cu ocazia unui concurs de inventat mancaruri  in cele trei culori ale drapelului national italian – rosu, alb, verde.

Concursul era adresat cu precadere persoanelor nascute pe alte meleaguri si care in prezent traiesc in Italia, nefiind exclusi nici nativii italieni, evident. Au fost peste 100 de persoane inscrise, fiecare cu cate o propunere. A mea a primit o mentiune speciala a juriului, fiind considerata gustoasa, echilibrata si sanatoasa, insa un pic prea curajoasa pentru conservatorismul italienilor, avand in vedere radacinile de telina putin cunoscute si consumate in Belpaese 🙂 A castigat, spre dezamagirea generala, a n-a reinterpretare a salatei caprese…Una peste alta, insa, a fost o zi minunata, populata cu oameni suprinzatori si deloc banali, italieni mai vechi sau mai noi. Mahnirea e ca pagina de fb a evenimentului vad ca a disparut, intre timp…N-aveti, asadar, decat sa va inspirati si sa o incercati…
Ps. Nu stiu daca pe piata romaneasca  se gasesc conserve cu pulpa de crab. In lipsa, puteti folosi bastonase de surimi, care se obtin din pulpa de crab, am vazut  ca se gasesc din abundenta.

Iata reteta, cantitatile sint la alegerea fiecaruia, puteti folosi aproximativ cat am folosit eu – se vede din imagine – pentru 1 portie :

* 2-3 frunze de salata verde, frunzele taiate  de dimensiuni medii, asezate dedesubtul restului ingredientelor

* 1 dovlecel taiat rondele coapte pe grill (usor) – trebuie respectate culorile dar si ca sa nu-i alteram prea tare calitatile nutritive

*1  felie de radacina de telina, taiata julienne

* 10 rosii cherry

* 100 g pulpa de crab (surimi)

*sare, piper, suc  de lamaie, ulei de masline, patrunjel verde & erba cipollina  pentru decor

Nu va ramane decat sa asezati componentele salatei in ordinea din imagine, toate tinute in prealabil minim 1 h  in frigider.  Condimentati toate ingredientele cu sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, decorati cu patrunjel si erba cipollina (habara n-am care e denumirea romaneasca – Allium schoenoprasum ). Insistati cu lamaie pe pulpa de crab, ii sporeste aroma.

Se consuma cat mai rece posibil, amestecand-o la moment. Perfecta ca aperitiv/apetizer de vara sau chiar ca fel unic (main course) pentru cine mananca hipocaloric sau ca prim fel pentru pranz sau cina.

Enjoy si sa ne revedem cu bine dupa vacante 🙂

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *