mammalapasta.ro

Paste cu ciuperci – alla boscaiola

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Un fel de paste rapid, specific zonelor unde toamna tarziu se culeg celebrele porcini, sau hribi. Boscaiola, numele insasi, face trimitere la ciuperci si locul unde cresc ele, padurea/bosco. Insa cum sezonul trece repede, iata o adaptare reusita a retetei la ingrediente pe care le avem la indemana iarna.
In loc de hribi am folosit obisnuitele ciuperci champignon proaspete, care se gasesc peste tot si au un cost acceptabil. Reteta originala mai presupune rosii proaspete, insa eu am preferat sa folosesc suc de rosii facut cu rosiile gustoase ale verii, in locul celor de sera disponibile iarna, care nu sunt foarte aromate.

2 portii:

200 g paste scurte
200 g ciuperci
1 ceapa
50 g bacon
circa 20 masline negre fara sambure
4 linguri suc de rosii
1 lingura smantana dulce, optional
3 linguri ulei de masline
patrunjel, sare, piper, parmezan ras

Fierbeti pastele conform instructiunilor tiparite pe pachet, avand  grija sa le luati de pe foc atunci cand inca sunt al dente. 100 g paste se fierb in 1 litru de apa + 1/2 lingurita sare. Cand sunt gata se scurg, pastrand putin din apa in care au fiert, ne va folosi la sos.
In timp ce fierb pastele, facem sosul: calim ceapa taiata marunt in ulei de masline, la foc mediu, iar dupa circa 5 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda, adaugam ciupercile taiate felii subtiri:

Se caleste ciupercile cu ceapa impreuna alte 5-6 minute. In acest timp, in paralel se calesc cubuletele de bacon, apoi se adauga la ciuperci. Se calesc separat pentru ca in acest fel prind o crusta superficiala, ceea ce le face sa fie usor crocante, si nu fierte, la  final:

Amestecam rapid ciupercile cu cuburile de bacon, dupa care adaugam imediat sucul de rosii si maslinele taiate:

Se mai fierb impreuna 2-3 minute, pana dispare tot lichidul, potrivind de sare si piper. Rezultatul final, adica sosul care va merge peste paste, e cam asa:

Peste sos se adauga pastele fierte si scurse si se amesteca 1 minut in tigaie. Optional, puteti lega mai bine sosul de paste cu 1 lingura de smantana dulce. In farfurie se condimenteaza cu parmezan ras, ulei, facultatitv, piper si patrunjel verde. Asta e rezultatul final:

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *