mammalapasta.ro

Paste cu ardei, masline, capperi, rosii uscate

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Eu nu sint o fiinta religioasa, insa de obicei inainte de Pasti incerc sa mananc mai putin decat in mod normal, uneori aproape deloc, asa incat in zilele urmatoare sa pot compensa 🙂
Aveti mai jos o reteta de paste vegan, numai buna pentru cine  tine post. Ca cele mai multe retete de paste, e rapida si simplu de facut.

2 portii

200 g paste scurte (fusilli, penne, rigattoni etc)
2 cepe verzi
2 catei de usturoi
1 ardei (eu am folosit ardei lung verde, insa oricare e potrivit)
20 de masline fara samburi taiate marunt (circa 2-3 linguri)
1 lingura capperi
2-3 rosii uscate taiate marunt
patrunjel
sare, piper, ardei iute
2 linguri ulei de masline (de floare-soarelui, ca alternativa)
1 pahar suc de rosii

E atat de simplu ca nu e nevoie de poze.

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet, lasandu-le putin al dente, adica atunci cand devin moi dar fara sa se umfle de apa. Cand sint gata se scurg si tin la indemana in strecuratoare.

Separat, in timp ce fierb pastele, intr-o tigaie antiaderenta calim in ulei intai ceapa verde taiata marunt, usturoiul, ardeiul, pana se inmoaie bine, adica circa 7-8 minute, la foc mediu. Ulterior, adaugam in tigaie maslinele, capperi si rosiile uscate taiate si le mai calim impreuna circa 5 minute, tot la foc mediu.
Pe final, adaugam pastele fierte si scurse bine de apa, ridicam putin flacara, adaugam putin suc de rosii si le mai tinem pe foc amestecand alte 2-3 minute, cu atentie sa nu se arda. Potrivim de sare, condimentam cu ardei iute si piper si e gata. Am obtinut in circa un sfert de ora un fel usor, gustos si potrivit nu doar pentru post, ci pentru cand vrem sa mancam light.

Tips: maslinele, capperele, rosiile uscate, conservele de ton si ansoa fac parte din ingredientele care nu trebuie sa lipseasca din frigider, in lipsa de altceva fiind o buna  solutie pentru a pregati o portie de paste atunci cand nu am mai facut cumparaturi de ceva vreme

About Post Author

Găneț Mihaela

Am făcut mulți ani muncă de ziarist, apoi m-am reinventat traducător, după ce am plecat din România. Și am plecat din motive de viață personală, nu am emigrat. Gătesc de plăcere, am făcut multe și diferite cursuri în domeniu. Am obținut și o calificare profesională în panificație&patiserie, partea cea mai dificilă. Acest proiect naște din dorința de a îmbina scrisul cu bucătăria, pentru că fac parte ambele din natura mea. Cuvinte și tigăi. Nu am reușit niciodată să îmi ocup timpul cu o singură activitate. Așa că încerc să scriu povești din bucătărie, care să îndrume, să educe, să ajute, să inspire, să mobilizeze. Mi-ar plăcea ca lumea să fie o mare bucătărie cu vedere spre o grădină în care la umbra copacilor dorm, leneșe, multe pisici. Iar în depărtare, marea. Lumea ca o bucătărie în care totul se transformă și nimic nu se aruncă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *