Mai dietetice decat cele clasice din faina, asta e marea diferenta, si totodata mult mai gustoase; fara adaosuri de grasime, branzeturi etc si fara praf de copt, se umfla natural exact atat cat e nevoie. Perfecte, pentru mine.
Le faceti in cateva minute, daca aveti naut deja fiert. Daca nu, ori cumparati prefiert, in conserva, ori, daca nu, am explicat aici cum se fierbe nautul . De proprietatile si versatilitatea lui deja nu se mai indoieste nimeni. Nautul contine deopotriva amidon, care ne da energie peste zi, insa si multe proteine vegetale pretioase. In Italia exista diverse specialitati regionale din naut, in Liguria, la farinata, in Sicilia, le panelle, au luat mare avant si hamburgerii, falafel, insa in forma de pancakes nu le-am inalnit. De incercat, neaparat. Scuzati lipsa de modestie, mie personal mi se pare ca asa exprima cel mai bine gustul si e si cel mai sanatos mod de preparare. Inspiration is happiness 🙂
Cantitatile sint orientative, tine de gustul propriu. Eu nu iubesc prea tare usturoiul in forma cruda, gustul final aminteste doar foarte vag de el. Asa ca voi puteti creste doza, eventual.
pentru 10 pancakes de circa 10 cm diametru
naut fiert 250 g
2 oua
1 catel usturoi
1/2 ceapa rosie (1/4 ceapa obisnuita)
2 linguri mustar dulce
2 felii de paine inmuiata in lapte si scursa bine
1 lingura faina
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
sare, piper
patrunjel, rozmarin
Toate ingredientele intr-un blender/mixer, pana obtinem o compozitie cat de cat omogena, adica asa:
In continuare, incingeti usor o tigaie antiaderenta si turnati cate 2 linguri de compozitie de fiecare data, fiind atenti sa se dispuna in tigaie intr-o forma cat de cat rotunda:
Le tineti pe fiecare parte circa 1-2 minute, la foc mediu, pana se solidifica si se rumenesc putin. Cand trebuie sa le intoarceti, cu o paleta de bucatarie antiaderenta, ridicati putin flacara cateva secunde, trebuie sa incercam sa desprindem usor fara sa le rupem, tigaia nefiind unsa cu ulei, e nevoie de putina atentie. Daca preferati si vreti sa nu riscati sa se rupa, puteti unge usor cu ulei, ca la clatitele clasice. Insa, dat fiind ca avem ulei in compozitie, nu e nevoie, se desprind bine si asa, trebuie doar sa le dam timp sa se coaca bine si sa ridica flacara putin inainte, cum am explicat:
Asta a fost tot, continuam pana terminam compozitia:
Pot constitui un pranz sau o cina, alaturi de o salata, sau pot fi mancate ca finger food, apetizer, street food, luate la pachet, la micul dejun, reincalzite usor etc. Fac fata cu multa demnitate inclusiv la bere :))))
Demnitate! 🙂
& deliciu 🙂